حضور زنان در لوی څارنوالی نظام‌مند، بامفهوم و مطمئن است

ago_admin
چهارشنبه ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ - ۱۶:۱۹
8march

څارنپوه محمدفرید حمیدی لوی څارنوال جمهوری اسلامی افغانستان در برنامۀ گرامی‌داشت از روز جهانی همبستگی زنان(هشتم مارچ) گفت که بدون مشارکت زنان و مردان دسترسی به عدالت ناممکن است.

این برنامه با حضور مرستیالان لوی څارنوالی و برخی از روسای این اداره، یلدا شریفی مشاور دفتر بانوی اول کشور، حبیبه وهاج مشاور ارشد معاونت دوم ریاست جمهوری و برخی از کارکنان لوی څارنوالی، امروز چهارشنبه ۲۱ حوت سال ۱۳۹۸ خورشیدی در تالار انستیتوت آموزش‌های مسلکی این اداره واقع دارالامان راه اندازی شد.

لوی څارنوال کشور در این برنامه گفت که هشتم مارچ، یک روز مهم در تاریخ بشری بوده و نهضت زنان، احترام به حقوق و تبارز رهبری آنان به یک منطقۀ خاص جغرافیایی و فرهنگ مشخص متعلق نیست. به باور وی، حضور زنان در تاریخ گسترده بوده و در تکامل تمدن و تاریخ بشری  نقش مهم داشته است.

8march

آقای حمیدی در ادامه گفت:"هشتم مارچ، یادآور مبارزات و فداکاری‌های زنان بوده و آنان آن را سرآغاز مبارزات عدالت‌خواهی خویش تعین نموده است و همچنان این روز، امانت ماست و ما با تمام نیرو و توان از حقوق زنان و مردان افغان دفاع می‌نمایم." وی در ادامه افزود که گرامی‌داشت از هشتم مارچ، فرصت بهتر برای بازنگری و ارزیابی خلاها، نواقص برای تأمین عدالت اجتماعی است.

لوی څارنوال کشور در ادامه گفت که امروزه حضور زنان افغان در تمام عرصه‌ها و نهادها بیشتر بوده و لوی څارنوالی در مرکز و څارنوالی‌های استیناف ۳۴ ولایت کشور، برای تطبیق قانون، تأمین عدالت و دفاع از حقوق زنان و مردان تلاش می‌نمایند. به گفتۀ وی، حضور زنان در لوی څارنوالی نظام‌مند، با مفهوم و با معنا است و این اداره متعهد به مردم افغانستان می‌باشد. وی در ادامه افزود:"بدون سهم‌گیری و مشارکت زنان و مردان، عدالت یک بحث سمبولیک است و زنان و مردان حقوق برابر دارند."

8march

څارنپوه محمدفرید حمیدی لوی څارنوال کشور در ادامه افزود که لوی څارنوالی برای تمام کارکنان و مراجعین این اداره محیط مصون کاری مساعد ساخته و در این مورد جدی می‌باشد. آقای حمیدی گفت که این اداره برای ظرفیت‌افزایی کارکنان، نیز تلاش می¬نماید.

به باور آقای حمیدی، بدون حضور زنان و مردان افغانستان، صلح و پیشرفت در دسترس نبوده و دولت افغانستان برای دفاع از حقوق، زحمات و فداکاری‌های آنان ایستادگی می‌نماید. وی افزود که تأمین حقوق، حفظ حیثیت و کرامت زنان و مردان افغان، مکلفیت و مسوولیت نهادهای عدلی و قضایی به ویژه لوی څارنوالی بوده و این اداره متهعد به رعایت حقوق و تأمین مشارکت زنان در این اداره می‌باشد.

در همین حال یلدا شریفی مشاور دفتر بانوی اول کشور، پیام بانوی نخست کشور را برای اشتراک‌کنندگان به خوانش گرفته و از لوی څارنوالی برای گرامی‌داشت روز جهانی زن(هشتم مارچ) قدردانی کرد. بانوی نخست در پیام خود علاوه کرده بود که امروز مردم افغانستان در خالیگاه قانون زندگی نکرده و زنان افغان از حقوق اساسی و شرعی خویش آگاه می‌باشند. وی اضافه کرد که صلح یک مسألۀ حیاتی برای تمام افغان‌ها بوده و به زنان افغان اطمینان داده می‌شود که هیچ تصمیم بدون حضور آنان در عقب پرده‌ها صورت نخواهد گرفت.

8march

از سوی دیگر حبیبه وهاج مشاور ارشد معاونت دوم ریاست جمهوری کشور در این برنامه گفت که امروزه نیز با گذشت چندین سال، زنان افغان به حقوق اساسی خویش دسترسی ندارند. خانم وهاج در ادامه گفت که دولت جمهوری اسلامی افغانستان برای دستیابی زنان به حقوق اساسی آنان تلاش می‌نمایند. به باور وی، قانون اساسی کشور، حقوق زنان را به رسمیت شناخته و در مورد تأمین حقوق اساسی آنان، تأکید صورت گرفته است.

ایجاد مرستیالی مبارزه با خشونت علیه زنان در لوی څارنوالی، ایجاد کمیتۀ جندر در سطح کابینه، کمیته‌های ولایتی و تشکیل گروپ‌های کاری گسترش تساوی جندر، تصویب استراتیژی و پلان کاری مبارزه با خشونت علیه زنان، تصویب پالیسی دسترسی زنان به حق میراث مالکیت و تصویب پالیسی محافظت زنان در شرایط جنگ و حالت اضطرار از مواردی بود که خانم وهاج آن را از گام‌های حکومت در راستای تأمین حقوق زنان در کشور عنوان کرد.

گفتنی است که ریاست حمایت از زنان لوی څارنوالی برای گرامی‌داشت از هشتم مارچ روز جهانی همبستگی زنان، برنامۀ داستان‌نویسی را راه اندازی کرده بود که از شش نویسندۀ برتر داستان، در این برنامه قدردانی شد. همچنان در این برنامه نمایشگاه‌های کتاب و نقاشی نیز راه اندازی گردیده بود.

تازه‌ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۴/۱/۳۰ - ۱۳:۳۸
Background image

تداوم پروسۀ انتقال زندانیان افغان از ایران؛ ۱۹۹ تن از محکومین اتباع افغان به امارت اسلامی افغانستان سپرده شد

بالاثر سعی و تلاش کمیتۀ انتقال محکومین افغان خارج از کشور تحت سرپرستی محترم مولوی شمس‌الدین شریعتی لوی رئیس نظارت و تعقیب فرامین و احکام ا.ا.ا و سایر ادارات ذیربط که عضویت این کمیته را. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۳۰ - ۱۲:۹
Background image

۲۱۱ زندانی افغان از جمهوری اسلامی ایران به افغانستان انتقال گردید

بر اثر سعی و تلاش کمیتۀ انتقال زندانیان اتباع افغان خارج از کشور و بر بنیاد توافق از قبل انجام یافته میان دو کشور از جمع تعداد (۴۸۴) تن زندانی که قرار بود در سال ۱۴۰۳ به کشور انتقال. . .

شنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۰ - ۱۲:۳۱
Background image

فراغت ۷۱ تن از کارمندان لوی ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام از ستاژ نظارتی

لوی ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام ا.ا.ا به منظور ارتقای ظرفیت کارمندان این اداره ستاژ نظارتی یک ساله را برای برخی از کارمندان این اداره راه اندازی کرده بود که دور نخست آن به گونۀ. . .

برگشت به صفحه اصلی خبرها