کنفرانس "صدای منبر بر ضد فساد اداری" برگزار شد

hdsadmin
Wed, Aug 01 2018 2:38 PM
49

این کنفرانس از سوی شورای سراسری علمای افغانستان، لوی څارنوالی و وزارت ارشاد، حج و اوقاف، با حضور علمای دین از سراسر کشور، مسؤولان لوی څارنوالی و برخی  دیگر از مقامات دولتی، امروز شنبه ششم اسد آغاز شد.

هدف از برگزاری این کنفرانس، برجسته ساختن نقش علما در امر مبارزه با فساد اداری و تشویق مردم از طریق منابر، مساجد و حسینیه‌ها، خوانده شد.

څارنپوه محمدفرید حمیدی لوی څارنوال جمهوری اسلامی افغانستان در این کنفرانس نقش علما را در تشویق مردم برای مبارزه با فساد اداری، تعیین کننده عنوان کرد. آقای حمیدی افزود: "امیدوارم در این کنفرانس از نظریات و پیشنهادهای علما برای برچیدن فساد اداری استفاده ببریم." لوی څارنوال کشور تأکید کرد که لوی څارنوالی در برابر جرم و جنایات و فساد اداری، بی‌طرفانه، مستقل، بدون تبعیض و امتیاز مبارزه می‌کند.

وی علاوه کرد که نقش علما در تربیت خانواده‌ها و شناخت حلال و حرام نیز بر هیچ کسی پوشیده نیست. آقای حمیدی در ادامه گفت: " ما در برابر فساد اداری قاطع و استوار ایستاده ایم؛ ولی این روند زمان ‌گیر است. مبارزۀ ما بی طرفانه، مستقلانه و غیر سیاسی است."

به قول لوی څارنوال کشور، مسؤولان لوی څارنوالی ارادۀ قاطع برای مبارزه در برابر فساد اداری و دیگر جرایم و جنایات دارند و برای تطبیق یک‌سان قانون نیز شب و روز تلاش می‌کنند.

به باور آقای حمیدی صلح با وجود فساد اداری امکان پذیر نیست و این پدیده ریشه‌های ملت را می‌خشکاند؛ بنابر این با ارادۀ قاطع دولت و در همکاری با علمای کرام، این پدیده باید از میان برداشته شود.

به قول لوی څارنوال کشور، مبارزه با فساد اداری تنها با رویکرد عدلی ممکن نیست؛ در این راستا نقش علما که جایگاه خاصی در اجتماع و نزد مردم دارند، ممد و مؤثر است. آقای حمیدی تأکید کرد که صدای رسای علما می‌تواند مردم را از ارتکاب جرایم و فساد باز دارند و تبلیغ آنان سبب جلوگیری از فساد اداری می شود.

آقای حمیدی در ادامه از مردم خواست: "زمانی که مردم با مواردی از فساد اداری روبرو می‌شوند با نهاد کشفی – امنیتی و عدلی - قضایی  همکاری کنند و این اداره ها را در جریان بگذارند."

وی تأکید کرد که مبارزه با فساد اداری کار طولانی است؛ اما ما ارادۀ قاطع و جدی در راستای محو آن داریم و با حوصله‌مندی برای برچیدن فساد و فساد پیشگان ادامه خواهیم داد.

مولوی قیام‌الدین کشاف رئیس شورای سراسری علمای افغانستان، فساد اداری را یکی از دلایل تشدید جنگ در افغانستان خواند. آقای کشاف با اشاره به علمای دین افزود: "ما باید صدای منبر را برای از بین بردن فساد اداری عام بسازیم و بر ضد این پدیده مبارزه کرده، مفسد را مفسد، غاصب را غاصب و رشوه‌خوار را رشوه‌خوار بگوییم."

به قول آقای کشاف، علما در اصلاح جامعه، حیثیت نمک در طعام را دارند و باید از آن در اصلاح جامعه به ویژه از میان برداشتن فساد اداری استفاده کنند. وی تأکید کرد که محراب برای عبادت خداوند است و منبر برای اصلاح جامعه و مردم؛ از همین‌جاست که علما می‌توانند نقش مهمی در زمینۀ کاهش جرایم و مبارزه با فساد اداری داشته باشند.

از سوی دیگر مولوی قاسم حلیمی عضو شورای سراسری علمای افغانستان گفت که برای از میان برداشتن فساد اداری از جامعه، باید مبارزه با این پدیده را از خود شروع کنیم.

به باور آقای حلیمی نقش مطبوعات در راستای مبارزه با فساد اداری تعیین کننده است. وی در همین مورد افزود: "من از مطبوعات می‌خواهم که مسؤولیت خویش را در این زمینه ادا کرده و مردم را در فسادزدایی تشویق کنند."

واعظی زاده بهسودی یک تن از علمای اهل تشیع، باور دارد که بلند بردن معاش و امتیاز اراکین دولتی، یکی از راه های مبارزه با فساد اداری است. وی همچنان تأکید کرد که ارادۀ دولت در فساد زدایی نیز نقش اساسی دارد.

در همین حال داکتر فضل‌رحیم بصیرت رئیس پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل، دلیل بی پروایی افراد جامعه در برابر فساد اداری را تعریف نادرست از این پدیده برای آنان دانست.

آقای بصیرت تأکید کرد که نهادهای دولتی و خصوصی(پوهنتون ها، مدرسه ها و مساجد) باید مسؤولیت خویش را ادا کنند؛ چون پدیدۀ فساد اداری بزرگ شده است و به مبارزۀ همگانی نیاز دارد.

سید حجت الله نجیح رئیس مجمع علمی وزارت ارشاد، حج و اوقاف گفت که در گذشته‌ها کلمۀ فساد اداری ننگ شمرده می شد، اکنون اما متأسفانه به یک فرهنگ تبدیل شده است. وی در ادامه افزود: " متأسفانه یکی از دلایل تبدیل شدن فساد اداری به یک فرهنگ، تغییر نام آن به شیرینی، تحفه و هدیه است." وی باور دارد که غیر سیاسی ماندن دستگاه عدلی و قضایی کشور، یکی از راه‌حل‌های جدی مبارزه با فساد اداری و تأمین عدالت است.

به قول آقای نجیح، گسترش رشوه، عداوت و دشمنی به بار می آورد. وی همچنان تأکید کرد که یکی از عوامل بزرگ فاصله میان ملت و حکومت، فساد اداری است و این پدیده باعث میشود که مردم برای حل قضایای شان به ارگان های عدلی و قضایی مراجعه نکنند.

این کنفرانس برای یک روز دیگر ادامه دارد و در روز دوم آن، اشتراک کنندگان به پنج گروه کاری روی موارد مختلف برچیدن فساد اداری در همکاری با علمای دین بحث خواهند کرد. در پایان کنفرانس قطعنامه یی از آدرس این برنامه ارائه خواهد شد.

 

Latest news

Sat, Oct 19 2024 9:26 AM
Background image

Two individuals acquitted of the charge of smuggling 41.375 kilograms of gold from Afghanistan to the United Arab Emirates.

Bashir Ahmad Siddiqi, son of Nasir Ahmad, and Mohammad Rafi Baha, son of Ghulam Bahauddin, who had been convicted of smuggling 41.375 kilograms of gold during the previous government,. . .

Wed, Feb 05 2020 10:26 AM
Background image

The Attorney General’s Office’s Press Release on Its Commitment to Access to information,

A number of Afghan press agencies expressed their discontent with Afghanistan government agencies and the Attorney General Office for not granting Media full access to information. . .

Mon, Dec 09 2019 9:02 AM
Background image

Attorney General: Humanitarian Culture and Respect for Humanity Is the Core of Our Activities

Saranpoh Mohammad Farid Hamidi, Attorney General of Islamic Republic of Afghanistan in a ceremony held for commemorating “International Day of Persons with Disabilities” said that the. . .

BACK TO NEWS