تعمیر څارنوالی استیناف ولایت لغمان، به پیشواز صدمین سالگرد استرداد استقلال کشور به بهره برداری سپرده شد
تعمیر څارنوالی استیناف ولایت لغمان، به پیشواز صدمین سالگرد استرداد استقلال کشور به بهره برداری سپرده شد
وحیدالدین ارغون معاون لوی څارنوال در امور مالی و اداری در برنامۀ افتتاح تعمیر څارنوالی استیناف ولایت لغمان گفت که این تعمیر را به بهره برداری سپردیم تا استرداد استقلال کشور را به بهترین شکل تجلیل کرده باشیم.
این برنامه که روز یکشنبه ۲۷ اسد ۱۳۹۸خورشیدی در تعمیر جدید این څارنوالی راه اندازی شد، معاون لوی څارنوال در امور مالی و اداری، رؤسای مالی و اداری و خدمات لوی څارنوالی، رئیس و کارکنان بخشهای مختلف څارنوالی ولایت لغمان، مقامات محلی، اعضای شورای ولایتی و بزرگان اقوام این ولایت حضور داشتند.
ریاست څارنوالی استیناف ولایت لغمان در مساحت کلی سه جریب زمین که دارای ۲۰ باب اتاق کاری، تالار کنفرانسها، ۱۳ باب تشناب، آشپزخانه، طعام خانه، تعمیر جداگانه برای دفتر پذیرش و ساحۀ سبز میباشد، اعمار شده و ۳۳ میلیون و ۲۳۱ هزار و ۵۰۱ افغانی هزینه برداشته است.
معاون لوی څارنوال در این برنامه افزود: "در آیندۀ نزدیک تعمیرهای ریاستهای څارنوالی اسیتناف ولایات خوست، دایکندی، کاپیسا، نورستان و تالار کنفرانسهای لوی څارنوالی که در تعمیر لوی څارنوالی واقع دارالامان کابل اعمار شده است نیز به بهره برداری سپرده خواهند شد." به گفتۀ آقای ارغون هزینۀ اعمار تمام این پروژهها که از بودجۀ انکشافی لوی څارنوالی اعمار شده اند، بالغ بر ۲۱۵ میلیون افغانی است.
معاون لوی څارنوال در ادامه افزود که قرار است در سال روان و سال ۱۳۹۹خورشیدی سنگ تهداب تعمیر څارنوالیهای استیناف ولایات لوگر، قندهار، ارزگان و څارنوالیهای ابتداییۀ ولسوالیهای آقچۀ ولایت جوزجان و استالف کابل نیز گذاشته شوند.
به قول آقای ارغون، اعمار تعمیر برای څارنوالیها زمینۀ دسترسی مردم به عدالت را بیشتر میسازد، احترام و کرامت انسانی مراجعه کنندگان لوی څارنوالی حفظ شده، حقوق بشری شهروندان رعایت گردیده و ارادۀ حکومتداری محلی نیز به شکل بهتر تمثیل میشود. به باور وی، ایجاد نظم در اداره که سبب پاسخگویی و شفافیت میشود و سرعت بخشیدن به روند تحقیق و تعقیب عدلی مجرمان و متهمان، از مزایای دیگر اعمار تعمیر برای څارنوالیها میباشد.
معاون لوی څارنوال در امور مالی و اداری با اشاره به کارکنان څارنوالی استیناف ولایت لغمان در مورد حفظ و مراقبت و نگهداری این تعمیر تأکید کرد و افزود که باید در این راستا توجه جدی داشته باشند.
اراده و تلاش جدی رهبری لوی څارنوالی در راستای مبارزه با فساد اداری، از موارد دیگری بود که آقای ارغون از آن سخن گفت. وی افزود که در این در راستا در ساختار لوی څارنوالی و بیرون از این اداره، گامهای جدی و عملی برداشته شده و تحمل رهبری این اداره در برابر فساد اداری صفر است.
معاون لوی څارنوال در ادامه از رویکرد جدید رهبری لوی څارنوالی در برابر مراجعه کنندگان این اداره، متهمان و مجرمان نیز صحبت کرد. وی گفت که تأکید رهبری لوی څارنوالی همواره بر این بوده است تا با مراجعه کنندگان این اداره به بهترین شکل برخورد شود، احترام و کرامت انسانی آنان حفظ شده و حقوق بشری شان نیز رعایت شود. به باور وی این مهم سبب میشود تا اعتبار و اعتماد مردم نسبت به دستگاه عدلی و قضایی به ویژه لوی څارنوالی بیشتر از پیش تقویت شود.
پالیسی سازی عامه در لوی څارنوالی از موارد مهم دیگری بود که آقای ارغون در این برنامه در مورد آن صحبت کرد. وی گفت که پیش از این با جرم مبارزه میشد؛ اما اکنون ساختارهای به منظور ریشهیابی علل و عوامل جرم در لوی څارنوالی ایجاد شده اند تا سطح وقوع جرایم در جامعه کاهش یابد.
بازنگری قانون تشکیل و صلاحیت څارنوالی، تدوین پلان استراتیژیک پنج سالۀ لوی څارنوالی، پلان پنج سالۀ مبارزه با فساد اداری و پلانهای اصلاح سکتور عدلی و پلان مبتنی بر نتیجه از موارد مهم دیگر مورد بحث آقای ارغون در این برنامه بود. وی تأکید کرد که در راستای عملی کردن این پلانها گامهای عملی و جدی برداشته شده است تا قانونمندی اجراآت در لوی څارنوالی بیشتر از پیش تقویت شود.
آقای ارغون در ادامه از اجراآت دوامدار کارکنان لوی څارنوالی به ویژه څارنوالان در مرکز و ولایات کشور از طریق ریاست څارنوالی کنترول و مراقبت نیز یاد دهانی کرد.
در همین حال محمدآصف ننگ والی ولایت لغمان از توجه رهبری لوی څارنوالی در بخشهای مختلف څارنوالی این ولایت به ویژه بخش زیربناه تشکر و قدردانی کرد. آقای ننگ اعمار این تعمیر را در راستای تأمین عدالت، تحقیق و تعقیب متهمان و مجرمان و کاهش جرایم مؤثر عنوان کرد. به باور والی ولایت لغمان اصلاح سازی سیستم، شیرازۀ یک اداره است که خوشبختانه این مهم در لوی څارنوالی اعمال شده است. وی افزود تغییرات و اصلاحاتی که در لوی څارنوالی در مرکز و ولایات در بخشهای مختلف به وجود آمده است در تاریخ این اداره بی پیشینه است.
آقای ننگ در ادامه افزود که در گذشته څارنوالی ولایت لغمان ۱۰۰ یا ۲۰۰ دوسیه را در یک سال بررسی میکرد؛ اما در سال روان خورشیدی این رقم به حدود یک هزار دوسیه رسیده است. وی این مهم را از مثالهای مشهود تلاشهای رهبری لوی څارنوالی در راستای تغییرات و اصلاحات به وجود آمده در این اداره عنوان کرد.
از سوی دیگر رئیس شورای ولایتی و یک تن از بزرگان اقوام ولایت لغمان، از توجه رهبری لوی څارنوالی نسبت به څارنوالی ولایت لغمان قدردانی کرده و از اجراآت بخشهای مختلف څارنوالی این ولایت نیز به نیکی یاد کردند. آنان با توجه به مشکلات شهروندان این ولایت و تبدیل شدن این ولایت از درجه سه به درجه دو از رهبری لوی څارنوالی خواستند تا در راستای تشکیل این څارنوالی این ولایت را نیز افزایش دهد.
این در حالی است که لوی څارنوالی دولت جمهوری اسلامی افغانستان در این اواخر در راستای اعمار زیر بناها و پروژههای انکشافی، بازسازی، حفظ و مراقبت و سرسبزی در این اداره کارهای قابل ملاحظهیی انجام داده است.