زندگی نامه مختصر الحاج مولوی شمسالدین «شریعتی» سرپرست لوی ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام ا.ا.ا
معلومات شخصی و تحصیلات:
محترم الحاج مولوی پهلوان شمسالدین «شریعتی» فرزند حاجی امرالدین، در سال ۱۳۴۸هـش در یک خانواده مجاهد و علمپرور در دهکده پلیران از توابع ولسوالی کشم ولایت بدخشان، چشم بهجهان گشوده است. موصوف قبل از این که شامل مدرسه دینی محله اجدادیشان گردند، آموزشهای ابتدایی را در مکتب لیسه دشت خاورک ولسوالی کشم ولایت بدخشان فراگرفته و سپس وارد مدرسه علوم دینی عبدالله ابن عباس شده و الی درجه پنجم در آنجا به فراگیری علوم دینی ادامه داده است. بعداً در سال ۱۳۶۸ هـش محترم مولوی پهلوان شمسالدین «شریعتی» غرض تداوم دروس علوم دینی خویش به کشور پاکستان عزیمت و الی دوره کبری تحصیلات دینیشان را در آنجا ادامه داده و از دارالعلوم هادیه در پشاور فراغت حاصل نموده است.
تجارب کاری و جهادی:
محترم مولوی شمسالدین«شریعتی» درسال ۱۳۷۳هـش مبارزات خویش را تحت قیادت امیرالمؤمنین ملا محمد عمر مجاهد (رح) در مقابل اداره شر و فساد وقت الی استقرار نظام امارت اسلامی افغانستان در سال ۱۳۷۵هـش ادامه داده است. موصوف قبل از سال ۱۳۷۵ هـش و فتح کابل بهدست نیروهای مجاهدین امارت اسلامی افغانستان، ابتداء بهحیث معاون ولسوال ولسوالی چرخ ولایت لوگر و سپس بهحیث ولسوال ولسوالی چهارآسیاب ولایت کابل ایفای وظیفه نمودهاست. موصوف همزمان با تصدی وظیفه به عنوان معاون ولسوال ولسوالی چرخ ولایت لوگر و ولسوال ولسوالی چهار آسیاب ولایت کابل، به عنوان مسؤول عمومی طلباء بدخشان نیز بودهاست. محترم مولوی پهلوان شمسالدین «شریعتی» درسال ۱۳۷۵ هـش بعد از فتح کابل و استقرار کامل حاکمیت امارت اسلامی افغانستان بنابر استعداد بلند، توانایی نظامی و مدیریتی، تعهد و وفاداریشان به نظام امارت اسلامی افغانستان، ازجانب عالیقدر امیرالمؤمنین ملامحمد عمر مجاهد (رح) بهحیث والی ولایت پکتیا تعیین و برای مدت دوسال مصدر خدمت برای مردم آن ولایت گردیدهاست. متعاقباً در سال ۱۳۷۷ هـ.ش محترم الحاج مولوی شمسالدین«شریعتی» از جانب رهبری امارت اسلامی افغانستان عالیقدر ملامحمد عمر (رح) از ولایت پکتیا به ولایت میدان وردک تبدیل و الی اشغال کشور توسط نیروهای اشغالگر و متحدین غربی آنها به حیث والی آن ولایت به مسؤولیت خویش ادامه داده و در خدمت مردم آن ولایت قرار داشته است. با اشغال کشور توسط نیروهای امریکایی و حاکمیت اداره دستنشانده غرب در کابل، راهی دیار هجرت گردیده و صفحه جدید از مبارزه گرم، ستراتژیک و هدفمند را برعلیه نیروهای اشغالگر غربی و اداره دستنشانده آنها، آغاز و تا پیروزی کامل و استقرار مجدد امارت اسلامی افغانستان، به جهاد مقدس و مبارزات مسلحانه خویش ادامه داده است.
فعالیتهای فرهنگی و کارکردهای دوره جهاد علیه اشغال:
محترم مولوی پهلوان شمس الدین «شریعتی» مدت یکسال بهحیث معاون والی ولایت بدخشان در امورجهادی و مدت پنجسال بهعنوان والی آن ولایت ایفای خدمت نموده است. موصوف در زمان تصدی وظیفه شان به عنوان والی ولایت بدخشان علاوه بر پیشبرد امور مربوط به ولایت، عضو فعال کمیسیون دعوت و ارشاد امارت اسلامی افغانستان بوده و در مجله «څرک» ( ارگان نشراتی مربوط به امارت اسلامی افغانستان) فعالیت فرهنگی نموده و مقالات متعددی را تحریر و به دست نشر سپرده است. علاوه برآن، موصوف مدت نه-سال بهحیث معاون کمیسیون دعوت و ارشاد و مسؤول حوزوی بیست ولایت آن کمیسیون بوده و برای مدت سهسال نیز به عنوان معاون حوزوی کمیسیون جلوگیری از تلفات ملکی و مسؤول بیست ولایت کمیسیون متذکره الى فتح دوباره کابل انجام وظیفه نموده است.
محترم مولوی شمس الدین شریعتی از شروع مبارزاتاش علیه اداره شر و فساد الى ختم اشغال غرب و پیروزی فاتحانه امارت اسلامی افغانستان به عنوان دلگی مشر با تمام اعضای خانواده به جهاد مقدس و مبارزات مسلحانه خویش علیه نیروهای جابر وظالم اشغالگر غربی و متحدین آنها ادامه داده و در این راه متقبل قربانیهای فراوان مالی و جانی گردیده که از جمله برادرشان ملا محمد حسن در این راه جام شهادت نوشیده است.
مسؤولیتهای پس از فتح مجدد کابل و حاکمیت دوباره امارت اسلامی افغانستان:
بعد از شکست نیروهای اشغالگر و خروج شرمآور آنها از کشور و پیروزی مجدد مجاهدین امارت اسلامی افغانستان، مسؤولیت تعدادی از وزارت ها و ادارات امارتی از جمله وزارت عدلیه ا.ا.ا برای محترم مولوی شمس الدین شریعتی سپرده شده بود که موصوف با تعهد، اخلاص، صداقت و ایمانداری از املاک و داراییهای عامه الی تعیین رسمی سرپرست وزراء و روساء، مراقبت نموده است. محترم مولوی پهلوان شمس الدین شریعتی ابتداء براساس حکم عالیقدر امیرالمومنین شیخ الحدیث مولوى هبةالله «حفظه الله» به عنوان معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان و بعداً بر اساس هدایت شماره (۱۹۰) مورخ ۲۳/۶/۱۴۴۳هـق رهبری امارت اسلامی افغانستان عالی قدر امیرالمؤمين مولوی هبةالله «حفظه الله» و متکی به حکم شماره (۱۰۲۴) مورخ ۲۷/۶/۱۴۴۳هـق مطابق به ۱۰/۱۱/۱۴۰۰هـش مقام عالی ریاست الوزراء ا.ا.ا به حيث لوی څارنوال امارت اسلامی افغانستان مقرر و در این سمت الی تغییر نام و شخصیت حقوقی لوی څارنوالی به لوی ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام ا.ا.ا، ایفای وظیفه نموده که پس از تغییر نام و شخصیت حقوقی لوی څارنوالی ا.ا.ا به لوی ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام براساس فرمان شماره (٣٦) مورخ ۱۷/۱۰/۱۴۴۴ هـق مطابق به۱۷/۲/۱۴۰۲ هـ ش شیخ القرآن والحديث مولوى هبة الله آخند زاده حفظه الله» به حيث سرپرست لوی ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام تعیین و تا اکنون در این سمت ایفای وظیفه نموده و مصروف خدمت به نظام اسلامی امارت اسلامی افغانستان و هموطنان عزیز خویش میباشد.
ریاست کمیتهها و عضویت در کمیسیونها:
محترم مولوی پهلوان شمس الدین شریعتی علاوه بر وظایف و مسؤولیتهای مربوط به لوی ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام ا.ا.ا ریاست کمیته بررسی دوسیههای اشخاص ممنوعالخروج اداره قبلی و ریاست کمیته انتقال زندانیان اتباع افغان خارج از کشور را به عهده دارند. قابل ذکر است که هر دو کمیته مذکور به اساس فیصلههای جداگانۀ کابینه امارت اسلامی افغانستان ایجاد که کمیته اول در مورد بررسی دوسیههای اشخاص و مسؤولینی که قبل از فتح کابل به وسیله امارت ا.ا.ا، از جانب اداره قبلی ممنوعالخروج گردیده اند، بوده و در مورد رفع ممنوعالخروجی شان تصمیم اتخاذ مینماید و کمیته دوم زندانیان افغان که در زندانهای کشورهای خارجی بسر میبرند را انتقال و آنعده اتباع خارجی که در زندانهای امارت اسلامی افغانستان زندانی میباشند را به کشورشان استرداد مینماید.
محترم مولوی شمسالدین شریعتی سرپرست لوی ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام ا.ا.ا، مضاف بر ریاست دو کمیته فوقالذكر، عضویت کمیسیون محترم اداری امارت اسلامی افغانستان را داشته و وظایف و مسؤولیتهای محوله از جانب آن کمیسیون را با انگیزه، تعهد و اخلاص انجام داده است / میدهد.
محترم مولوی پهلوان شمسالدین شریعتی علاوه بر انجام وظیفه و عضویت در کمیسیون محترم اداری امارت اسلامی افغانستان، بر اساس حکم شماره (۲۴۳۲) مورخ ۱۲/۵/۱۴۴۵عالیقدر امیرالمؤمنین «حفظهالله»، عضو کمیسیون عالی امنیتی و تصفیوی صفوف امارت اسلامی افغانستان نیز میباشد.