برنامۀ آموزش مؤثر والدین و معلمان کودکستان در لوی څارنوالی راه اندازی شد

این برنامه با حضور محمدناصر همت رئیس عمومی انکشاف منابع بشری، لیدا حیدری رئیس حمایت از زنان لوی څارنوالی، حوریه سردارزداده رئیس عمومی کودکستانهای کشور، معلمان کودکستان در لوی څارنوالی و برخی از کارکنان زن در این اداره، روز چهار شنبهُ نهم میزان ۱۳۹۹ خورشیدی در تالار انستیتوت آموزشهای مسلکی راه اندازی شد.
محمدناصر همت رئیس عمومی انکشاف منابع بشری لوی څارنوالی در این برنامه از رهبری وزارت کار و امور اجتماعی به خاطر ایجاد کودکستانها، تمویل و تجهیز آن، ابراز تشکر و قدردانی کرد. آقای همت گفت: "تعلیمات قبل از مکتب نقش مهم و حیاتی در زندگی و شخصیت اطفال و اجتماع دارد. با تعلیم اطفال قبل از مکتب میتوانیم یک جامعۀ مرفه و آرام داشته باشیم."
به قول وی در اکثر نقاط کشور، اطفال دسترسی به کودکستان ندارد و در سنین ۷ تا ۱۰ سالگی به یک بارگی وارد مکاتب میشوند که این مسأله یک معضل و چالش جدی برای اطفال و معلمان مکاتب است. به باور آقای همت ایجاد کودکستانها و تعلیم اطفال قبل از مکتب باعث شخیصتسازی آنان میشود و به برقراری نظم در مکاتب نیز کمک میکند.
وی در ادامه افزود که در چند سال اخیر حضور زنان در لوی څارنوالی از سه درصد به بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است و در سراسر کشور در راستای تطبیق قانون و تأمین عدالت کار میکنند.
آقای همت در ادامه افزود که لوی څارنوالی در نقاط مختلف شهر کابل دفتر دارد؛ اما تنها در تعمیر شهرنو و دارالامان دارای کودکستان است. به گفتۀ وی نبود کودکستان در دفاتر څارنوالی، کار را برای زنان دارای اطفال خوردسن سخت کرده است. به قول آقای همت وجود کودکستان در هر اداره یک ضرورت جدی است و آرامش فکری مادرانی که دارای اطفال خوردسن اند و در ادارهها کار میکنند را تضمین میکند. وی از رئیس عمومی کودکستانهای کشور خواست که در زمینۀ ایجاد کودکستان در دفاتر څارنوالی در مرکز و ولایاتی که ایجاب موجودیت کودکستان را میکند، این اداره را همکاری کند.
از سوی دیگر لیدا حیدری رئیس حمایت از زنان لوی څارنوالی از همکاری ریاست عمومی کودکستانهای کشور در راستای راه اندازی این برنامه تشکر کرد. وی از این ریاست خواست که با راه اندازی برنامههای آموزشی در لوی څارنوالی مادران و مسؤولان کودکستان را در راستای تربیت درست اطفال و اهمیت شیردهی همکاری کنند.
در همین حال حوریه سردارزاده رئیس عمومی کودکستانهای کشور در این برنامه گفت که در وزارت کار و امور اجتماعی ارایۀ خدمات مبتنی بر تقاضا است. وی افزود: "در ایجاد کودکستان مسأله تشکیل، منابع و مصارف است مطابق قانون، ما مکلفیت ارائۀ رایگان خدمات را نداریم. زمانی که مکتوب برای ما برسد با توجه به معیارهایی که وجود دارد سریعاً کودکستان ایجاد میکنیم."
بانو سردارزاده افزود که مطابق مقررۀ شیرخوارگاهها و کودکستانها تا زمانی که هشت طفل در شیرخوارگاه و ۱۵ طفل در کودکستان نباشد، ایجاب ایجاد کودکستان را نمیکند. بنابر این با بررسی تقاضا و سروی اطفال در هر نقطۀ افغانستان که ایجاب کند، کودکستان ایجاد خواهد شد.